Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
přidat do oblíbených
Hodnocení ? 100 0

Restaurace Benada Špindlerův Mlýn

Přehled hodnocení
? celkově
? personál
? prostředí
? jídlo
Statistika celkového hodnocení
5 1x
4 1x
3 0x
2 0x
1 0x

Hodnocení restaurace

Celkově  
personál 5
prostředí 4
jídlo 4
V této restauraci jsem byla v rámci pobytu v hotelu Clarion a musím říct, že jsem byla mile překvapena. Znám restauraci Benada v Praze, kde jsem již byla vícekrát a i když Benada ve Špindlu nepůsobí tak honosně, tak se zase člověk cítí o to uvolněněji. Jen může být problém, že je tam mnoho hostů s malými dětmi či hlučnější hosté, kteří tam jsou ubytovaní. Co se týče personálu, tak nešlo nic vytknout. I když ve večerních hodinách měli poměrně plno, tak servis zvládali skvěle a byli příjemní, znalí nabídky menu a ochotní. Z předkrmů jsme si dali marinovaného lososa Grawlax s pečenou červenou řepou a rukolovým pestem a byl opravdu exceletně připravený, chuť lososa byla jemná a pesto nemělo chybu, druhý předkrm - terina z místní zvěřiny se sušenými švestkami a ořechy s rozpečenou škvarkovou plackou - terina byla hrubší konzistence přesně tak jak má být a bylo poznat, že je opravdu připravená tamním kuchařem a ne koupená v obchodě (trochu mi připomínala prejt :o)), Jako druhé chody jsme zvolili - pomalu pečené telecí ossobuco na černém pivě s bramborovou lepenicí se škvarky - maso bylo teda tužší a žvýkavé (nevím, zda-li to bylo způsobeno přípravou masa nebo je to vlastnost této části masa), ale omáčka neměla chybu (klidně jí tam mohlo být více), grilovaný filet z candáta s tymiánovou polentou a omáčkou z pečených červených paprik - filet bych možná více orestovala, aby kůžička byla křupavá a místo polenty bych raději zvolila klidně cuketové placičky, které mají jako samostatný hlavní chod (ale to je asi spíše subjektivní hodnocení, jelikož polenta je tak trochu bez chuti a já raději něco "výraznějšího"). ale paprikové pesto celý chod "pozdvihlo na vyšší úroveň" a chuť byla opravdu skvostní. jeden moc milý číšník mi na moje požádání přinesl přídavek. :o) Co se týče velikostí porce, tak byly možná až zbytečně veliké, pokud chce člověk ochutnat více chodů. třetí chod, resp. dezert už se do nás opravdu nevešel. ale zase kdo si chce dát pouze jeden chod a je ze sportování hladový, tak nejspíše ocení štědrou velikost. z vín jsme vybrali svatovavřinecké a bylo podáno v ideální teplotě a ve správných sklenkách. den předtím k obědu jsme měli ještě kyselici s uzeným masem a hřiby (foto jsme bohužel po dlouhé cestě a hladoví zapomněli udělat) a byla to poctivá sytá polévka jak má být a uzeného masa kuchař opravdu nešetřil a hlavně bylo libové. akorát bych uvítala více zelí a hřibů (ale chápu, že čerstvé hříbky nejsou zrovna levná záležitost). pokud budete ubytovaní v tomto hotelu či poblíž a nebo si budete chtít udělat ze špindlu procházku (i když v centru je samozřejmě restaurací spousta, ale ne každá vaří z čerstvých surovin a takovéto speciality), tak doporučuji navštívit.
Restaurace Benada Špindlerův Mlýn Restaurace Benada Špindlerův Mlýn Restaurace Benada Špindlerův Mlýn Restaurace Benada Špindlerův Mlýn
Celkově
personál 5
prostředí 5
jídlo 5

Rezervovat stůl Zpět na přehled restaurace

Tuto nabídku právě sleduje lidí.

Pozor, ať nepříjdete o dobrý stůl!

REZERVOVAT MÍSTO