Nastavení cookies

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou při vaší návštěvě webových stránek Restu těmito stránkami anebo stránkami našich partnerů zasílány a ukládány do vašeho prohlížeče.

1 fotografie
Na mapě

Informace Restaurace Mlýnhotel Vílanec u Jihlavy

Komplex Mlýnhotel má široké občerstvovací zázemí jak z hlediska struktury, tak i časové dosažitelnosti.

Na počátku prosperity v novodobé historii Mlýnu byla od roku 1991 stylová restaurace mlýn, založená prvním majitelem, Heřmanem Blažkou. Nachází se v nynějším Mlýnhotelu 1 – v zachované mlýnici – s atmosférou starých dobrých časů. Vyhlášená je svojí českou kuchyní. Výtečná káva illy nebo Lavazza. Větší rozsah stolních i přívlastkových vín – to vše návštěvníci vítají. Dlouhá otevírací doba (od 7.00 hodin) může být dohodou ještě rozšířena do ranních hodin. Návštěvníkům slouží bowling s animací, elektronické šipky, biliard, stolní tenis, stolní fotbal a šachový stůl. V roce 2011 byl dokončen atraktivní Lobby bar s galerií a krbem, salonek Julián byl přeměněn na Myslivnu s loveckými trofejemi.

V letním období obě součásti komplexu umožňují příjemné posezení na terasách.

Zobrazit více

Nejnovější hodnocení

Celkové:
  • Jídlo:
    1
  • Personál:
    1
  • Prostředí:
    2

Počet nabízených hvězdiček není schopen vyjádřit náš dnešní zážitek - chybí mi minimálně stejný počet do mínusu. Dnes jsme se při cestě ze Znojma zastavili cca okolo 14. hodiny na pozdní oběd, jedna z mích největších chyb ohledně gastronomie. Sedli jsme si na zahrádku ke stolu, který před námi opustili hosté. Jeden číšník a jedna servírka se několikrát objevili, a cca po 10 minutách vůbec zaregistrovali nové hosty. To se dá pochopit, méně však to, že u obsluhujícího "číšníka??" objednaná jemně perlivá voda se zázrakem změnila na limonádu - i toto jsme nechali bez povšimnutí a čekali trpělivě na objednané jídlo - steak z krkovice dle jídelního lístku na 200 gr (samozřejmě v syrovém stavu), přičemž 1 porce měla být medium a druhá well done. Poté se začal po zahrádce pohybovat jakýsi starší muž v triku se znakem NiKE a jeho způsob obsluhy bych vám všem přál zažít. Opravdu "dělal čest české gastonomii" . Aglicky mluvící hosté (mladý "číšník" byl s nimi chopen alespoň částečně komunikovat) si objednali, mj. i polévku "Boršč". Tuto přinesl výše uváděný starší muž a česko-německy pravděpodobně vysvětloval sedící angličance složení polévky, přičemž tuto před ní míchal lžící a nejspíš jí ukazoval jednotlivé ingredience. Opravdu zážitek. A nyní ke zkušenosti s námi objednanými steaky - byly nám předloženy (po hodině čekání) 2 ks nějak upravené krkovice překrojené v půli a přelité něčím, co se nepodobalo pepřové omáčce ani podle názvu. Pokrm nám servíroval již zmiňovaný starší "nike muž". Na dotaz, která porce je medium a která well done zněla odpověď NEVÍM. Jednu porci postavil před mojí partnerku a druhou mi podával přes stůl s poznámkou - můžete si to vzít? Při mé odpovědi "NE" obešel stůl, jídlo položil přede mě se slovy "asi nevíte, co já už mám dneska v nohách". A příbory? ty v této restauraci nosí asi pouze na požádání - pravděpodobně zastávají rčení "ruce jsou příborem králů". Bohužel, já ani moje partnerka monarchy nejsme. Jelikož se mi předložené porce masa zdáli malé, požádal jsem mladšího číšníka o převážení. Jeho odpověď byla, že mi pokrmy nepřeváží, že maso je již "hotové" a že na to nemám nárok. Po tomto sdělení jsem oba pokrmy vrátil s tím, že je nepřijímám a reklamuji a že i s mojí partnerkou odcházíme a zaplatíme pouze zkonzumované limonády a porci polévky, kterou měla má partnerka. Jelikož jsem platil kartou, musel jsem jít do restaurace a světe div se, najednou bylo možné maso převážit. Toto jsem sice již odmítl, neboť mé rozhodnutí bylo konečné, přesto "nike muž" - asi majitel?? - jestli ano, přestávám se divit kvalitě poskytovaných služeb - vzal maso rukama z talíře a dal jej, včetně tzv. pepřové omáčky, kterou bylo přelito, na váhu. Váha 1 porce byla přesně 111,1 g. Vyjádření "nike-muže" bylo "To je dobře, tak to má být". Snažil jsem se ho upozornit, že je porce opravdu malá a požádal ho o předložení alespoň Receptur teplých pokrmů nebo receptury, podle které bylo jídlo připravováno a co se nestalo? "Nike-muž" mi najednou začal tykat, když jsem ho upozornil na skutečnost, že jsme si nepotykali začal, nyní již dost nekontrolovaně vykřikovat, že mi tykat bude, protože jsme si "nepovykali" a že mu mám říkat doktore a vypadnout (pro vaší informaci, je mi 61 let). Jelikož mi již nestál za další rozhovor, požádal jsem, trochu vystrašenou servírku, o účet za 2 limonády a polévku, zaplatil jsem a odešel za neustálého pokřikování "niky-muže". Na vysvětlenou: - váha 111,1 g není dostatečná ani na tzv. hotovkové maso při váze 200 gr v syrovém stavu, ta by měla být 126,0 g. Při minutkové úpravě by měla být váha tepelně upraveného masa na 200 g minimálně 160 g při úpravě well done a 175 g při úpravě medium. Závěr - uvedenou restauraci NEDOPORUČUJI, nebo se alespoň před usednutím ke stolu zeptat, zda obsluha již není unavená a nebo rozladěná, objednejte si pití (počkejte, co bude předloženo) a ¨vypijte poté raději jeďte jinam. Já pro jistotu budu jezdit o několik km dále. Prokeš - Česká Lípa

Uživatel Restu
Nedoporučuje restauraci
Byla recenze užitečná?
Ano
(0)
Celkové:
  • Jídlo:
    5
  • Personál:
    3
  • Prostředí:
    5

Martin Novotný
Doporučuje restauraci

Nahlásit chybu

Nesedí zde některé informace? Napište nám.

Tento formulář je chráněn pomocí reCAPTCHA a jeho odesláním souhlasíte se smluvními podmínkami a zásadami ochrany osobních údajů společnosti Google.

Děkujeme

Děkujeme za nahlášení chyby. Co nejdříve se ji pokusíme opravit.

Zavolat do podniku

Nemohli jste se do podniku dovolat?

Otevírací doba