Nastavení cookies

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou při vaší návštěvě webových stránek Restu těmito stránkami anebo stránkami našich partnerů zasílány a ukládány do vašeho prohlížeče.

Tyto cookies jsou nutné pro zajištění základní funkčnosti webových stránek, k jejich zabezpečení a umožňují si zapamatovat vámi vybrané nastavení webových stránek
Tyto cookies nám pomáhají pochopit, jak naše webové stránky používáte, a tím zlepšit výkon stránek a přizpůsobit je vašim potřebám
Tyto cookies nám umožňují sledovat návštěvníky našich webových stránek a lépe přizpůsobit naši reklamu vašim zájmům
8 fotek
5 0 5

Online rezervace

Zarezervute si stůl a získejte až 6 kreditů

  • Datum
  • Čas
  • Osob

Hodnocení Restaurace hotelu Slavia

  • Celkem:
  • Jídlo: 3
  • Personál: 3
  • Prostředí: 3

Přímo v centru města se nacházející hotel Slavia se pyšní dlouhou a pohnutou historií a je smutným faktem, že jeho slavné dny jsou už zřejmě nenávratně pryč. Alespoň tak se mi to jeví při příchodu do hotelové restaurace: v pátek večer zde totiž není ani noha, a to se nezmění po celou dobu mé návštěvy. Interiér sází na červené ladění. Podlouhlá místnost není nijak členěna a minimálně jedna její polovina působí lehce neútulným dojmem. Na zdech jsou historické fotografie, v oknech, na stolech i v truhlících množství umělých květin. Krásné čalounění židlí trochu zvedá celkový dojem. Letní zahrádka před restaurací v zálivu chodníku je prostorná, klidná, zastíněná mohutnými slunečníky. Obsluha je milá a diskrétní, přesto zanechává malinko rozpačitý dojem. Například při objednávce vína - Sauvignon ročník 2014 z vinařství pana Petra Skoupila, obec Moravský Žižkov, trať Slovenské - mi přinese již otevřenou láhev, neboť předpokládá, že když jsem sám, nebudu chtít celou láhev. Jako startér volím karotkový krém, ale ani v tomto případě to není bez problémů. Je mi totiž sděleno, že se nepovedl a je mi namísto něho nabídnuta náhrada v podobě italské Minestrone. Ta se naštěstí povedla docela dobře. Je bohatá, vyvážená a chuťově velmi dobrá. Druhý chod obstarává moravská specialita, konfitované kachní stehno s červeným zelím a brněnským knedlíkem. Jedná se o klasiku. Maso jde pěkně od kosti, zelí je tak akorát sladko-kyselé, jen knedlíky mi nějak nekáply do noty. Těžko se vypořádávám s jejich zvláštním chuťovým podtónem, ale je to jen takový ten pocit vzadu na patře, v konečném účtování se to ztratí. Na závěr mám cappuccino Brosio a domácí jablkový závin s vanilkovým krémem. Káva je výborná, s dezertem je to už trochu horší. Úprava je vyloženě nehezká, chuť v podstatě žádná. A to se týká jak vlastního závinu, tak překvapivě i krému. Tudy cesta k zážitkům určitě nevede. A je to škoda. Restaurace hotelu Slavia určitě potenciál má, ale nedokáže ho využít. Možná proto tu chybí hosté, kteří by se sem rádi vraceli.

  • Uživatelská fotka z Restaurace hotelu Slavia
  • Uživatelská fotka z Restaurace hotelu Slavia
  • Uživatelská fotka z Restaurace hotelu Slavia
  • Uživatelská fotka z Restaurace hotelu Slavia
  • Stránka:
  • 1

Nahlásit chybu

Nesedí zde některé informace? Napište nám.

Děkujeme

Děkujeme za nahlášení chyby. Co nejdříve se ji pokusíme opravit.

Zavolat do podniku

Nemohli jste se do podniku dovolat?

Nahlásit nefunkční číslo

Otevírací doba