Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
přidat do oblíbených
Hodnocení ? 100 0
+ 20
Za rezervaci do této restaurace získáte extra kredity.

Restaurace Hotelu Slavia

Hotel Slavia je hotel s více jak stoletou tradicí. Jeho budova ve slohu historismu z roku 1893, rozšířená v roce 1902 a secesní část podle návrhu známého architekta Antonína Blažka, se brzy stala vyhledávaným českým hotelem. 

Příjemné posezení a výbornou českou i mezinárodní kuchyní nabízí svým hostům restaurace se 60 místy. V hotelu je rovněž konferenční sál - 90 míst, letní terasa, salónky pro uzavřené společnosti (do 60 osob), prodej suvenýrů.

Zaměřili jsme se na čerstvost používaných surovin a využíváme také regionální dodavatele a menší výrobce masa, zeleniny, sýrů. K výrobě těstovin spolupracujeme s dodavateli přímo z Itálie.

Nespornou výhodou hotelu je jeho poloha v samém centru Brna pod hradem Špilberk. Hostům je k dispozici parkoviště pro osobní automobily a autobusy přímo u hotelu.

Recenze restaurace

Celkově  
personál 5
prostředí 5
jídlo 4
Dobrý den, restaurace hotelu Slavie je na fantastickém místě přímo v srdci Brna. Je zde příjemné posezení ve venkovní zahrádce, viz film dědictví ... :) Restauraci doporučuji.
Celkově   
personál 3
prostředí 3
jídlo 3
Přímo v centru města se nacházející hotel Slavia se pyšní dlouhou a pohnutou historií a je smutným faktem, že jeho slavné dny jsou už zřejmě nenávratně pryč. Alespoň tak se mi to jeví při příchodu do hotelové restaurace: v pátek večer zde totiž není ani noha, a to se nezmění po celou dobu mé návštěvy. Interiér sází na červené ladění. Podlouhlá místnost není nijak členěna a minimálně jedna její polovina působí lehce neútulným dojmem. Na zdech jsou historické fotografie, v oknech, na stolech i v truhlících množství umělých květin. Krásné čalounění židlí trochu zvedá celkový dojem. Letní zahrádka před restaurací v zálivu chodníku je prostorná, klidná, zastíněná mohutnými slunečníky. Obsluha je milá a diskrétní, přesto zanechává malinko rozpačitý dojem. Například při objednávce vína - Sauvignon ročník 2014 z vinařství pana Petra Skoupila, obec Moravský Žižkov, trať Slovenské - mi přinese již otevřenou láhev, neboť předpokládá, že když jsem sám, nebudu chtít celou láhev. Jako startér volím karotkový krém, ale ani v tomto případě to není bez problémů. Je mi totiž sděleno, že se nepovedl a je mi namísto něho nabídnuta náhrada v podobě italské Minestrone. Ta se naštěstí povedla docela dobře. Je bohatá, vyvážená a chuťově velmi dobrá. Druhý chod obstarává moravská specialita, konfitované kachní stehno s červeným zelím a brněnským knedlíkem. Jedná se o klasiku. Maso jde pěkně od kosti, zelí je tak akorát sladko-kyselé, jen knedlíky mi nějak nekáply do noty. Těžko se vypořádávám s jejich zvláštním chuťovým podtónem, ale je to jen takový ten pocit vzadu na patře, v konečném účtování se to ztratí. Na závěr mám cappuccino Brosio a domácí jablkový závin s vanilkovým krémem. Káva je výborná, s dezertem je to už trochu horší. Úprava je vyloženě nehezká, chuť v podstatě žádná. A to se týká jak vlastního závinu, tak překvapivě i krému. Tudy cesta k zážitkům určitě nevede. A je to škoda. Restaurace hotelu Slavia určitě potenciál má, ale nedokáže ho využít. Možná proto tu chybí hosté, kteří by se sem rádi vraceli.
Restaurace Hotelu Slavia Restaurace Hotelu Slavia Restaurace Hotelu Slavia Restaurace Hotelu Slavia
Celkově  
personál 5
prostředí 3
jídlo 4
V restauraci Slavia jsme byli naposledy cca před 20lety. Prostředí se od té doby výrazně nezměnilo, ale stoly byly hezky připravené na večeři. Obsluha velmi pozorná. Jídlo velmi dobré.
Více recenzí

Rezervovat stůl

Je na této stránce chyba? Napište nám

Tuto nabídku právě sleduje lidí.

Pozor, ať nepříjdete o dobrý stůl!

REZERVOVAT MÍSTO