Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
přidat do oblíbených
Hodnocení ? 100 0

Nebo se podívejte na podobné podniky

Restaurace Bugatti

Přehled hodnocení
? celkově
? personál
? prostředí
? jídlo
Statistika celkového hodnocení
5 1x
4 2x
3 1x
2 0x
1 0x

Hodnocení restaurace

Celkově  
personál 4
prostředí 4
jídlo 5
V restauraci jsme nebyli poprvé, vyhovuje nám klidné prostředí, nabídka jídel i vína. Zvlášť kladně hodnotíme flexibilitu kuchaře - není problém vyhovět přání zákazníka a upravit nabídku ze stálého jídelního lístku. Jen se nabízí jedna otázka - proč sem nechodí více hostů?
Celkově   
personál 3
prostředí 3
jídlo 3
Restaurant Bugatti je součástí brněnského hotelu Slovan, který se nachází nedaleko centra města. Jak už sám název napovídá, interiér je stylizován v duchu světoznámé automobilové značky a s lítostí je nutno podotknout, že své nejlepší dny má restaurant již dávno za sebou. Odráží se to nejen na klientele, složené z hotelových hostů v teplákách, ale i na lacině působící výzdobě, umělými květinami na stolech počínaje, spartánskými dekoracemi a neladně působícím sestěhováním stolů konče. Kdysi dominanta restaurace - bílý klavír, na němž Jaroslav Ježek zkomponoval slavnou píseň Tmavomodrý svět - je dnes již odsunut do předsálí a zapomenut. Obsluha je milá, usměvavá a snaživá, ale nejeden prohřešek a chybička kazí celkový dojem profesionality. V rámci gastronomického festivalu „Czech specials“ je předem dané menu, takže z lístku vybírám jen víno. Nutno hned zkraje podotknou, že vinný lístek je poměrně nepřehledný a to samé se dá říci i o nabídce jídel, kde se jednotlivé položky utápí v čtyřjazyčném překladu. Po dlouhém váhání vybírám americký Cabernet Sauvignon, ročník 2009 z vinařství Gallo Family Vineyards. Přestože většina vín z Kalifornie rozhodně není špatná, v tomto případě to tak docela neplatí. Víno je až příliš jednoduché, výrazně sladké a chybí mu pevnější kostra. Sklenice spíše na dezertní víno pak celkový negativní dojem ještě umocňuje. Jako předkrm je servírováno carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a rukolou. Oceňuji kvalitní suroviny, které jsou samy o sobě dobré, ale dohromady nefungují. Chuťově je to roztříštěné a nesourodé. Druhý chod, konfitovaná vepřová líčka na staročeském koření s houbovým ragú a bramborovým pyré, prvotní rozpačitý dojem malinko napravují, nicméně do nějakého exkluzivního zážitku je i v tomto případě daleko. Celek je nevýrazný a nezapamatovatelný. Pošírovaná hruška na bílém víně se sorbetem z černého rybízu a vanilkovým krémem je to samé v bleděmodrém. Navíc je poměrně tuhá, a tak zápas s ní jen za pomoci dezertní vidličky a lžičky vypadá chvílemi jako vystřižený z kabaretního představení. Nemohu si pomoci, ale restaurace mě nepřesvědčila, že by si zasloužila gastronomickou certifikaci vyšší kvality.
Restaurace Bugatti Restaurace Bugatti Restaurace Bugatti
Celkově  
personál 4
prostředí 2
jídlo 4
Tříchodové menu bylo opravdu výborné, číšník milý a snaživý, jen to prostředí za moc nestálo - židle a paravány asi z počátku 90. let, v celé restauraci ani živáček a jediné, co nás tam přilákalo, byl klavír, na kterém Jaroslav Ježek složil svůj Tmavomodrý svět. Škoda - v jiném prostředí by mi tohle jídlo určitě chutnalo ještě víc. Personálu ale dávám za výbornou.
Celkově
personál 5
prostředí 5
jídlo 5
Svíčková a palačinka s mákem byly vynikající. Číšníci byli snaživí a příjemní. Vřele doporučuji, už dlouho jsem si tak nepochutnal.

Rezervovat stůl Zpět na přehled restaurace

Tuto nabídku právě sleduje lidí.

Pozor, ať nepříjdete o dobrý stůl!

REZERVOVAT MÍSTO