Ověřená hodnocení jsou hodnocení, která byla vytvořena na základě reálné návštěvy podniku. Celkové hodnocení je vypočítáváno pouze na základě ověřených hodnocení.
OvěřenéRestaurant Bugatti je součástí brněnského hotelu Slovan, který se nachází nedaleko centra města. Jak už sám název napovídá, interiér je stylizován v duchu světoznámé automobilové značky a s lítostí je nutno podotknout, že své nejlepší dny má restaurant již dávno za sebou. Odráží se to nejen na klientele, složené z hotelových hostů v teplákách, ale i na lacině působící výzdobě, umělými květinami na stolech počínaje, spartánskými dekoracemi a neladně působícím sestěhováním stolů konče. Kdysi dominanta restaurace - bílý klavír, na němž Jaroslav Ježek zkomponoval slavnou píseň Tmavomodrý svět - je dnes již odsunut do předsálí a zapomenut. Obsluha je milá, usměvavá a snaživá, ale nejeden prohřešek a chybička kazí celkový dojem profesionality. V rámci gastronomického festivalu „Czech specials“ je předem dané menu, takže z lístku vybírám jen víno. Nutno hned zkraje podotknou, že vinný lístek je poměrně nepřehledný a to samé se dá říci i o nabídce jídel, kde se jednotlivé položky utápí v čtyřjazyčném překladu. Po dlouhém váhání vybírám americký Cabernet Sauvignon, ročník 2009 z vinařství Gallo Family Vineyards. Přestože většina vín z Kalifornie rozhodně není špatná, v tomto případě to tak docela neplatí. Víno je až příliš jednoduché, výrazně sladké a chybí mu pevnější kostra. Sklenice spíše na dezertní víno pak celkový negativní dojem ještě umocňuje. Jako předkrm je servírováno carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a rukolou. Oceňuji kvalitní suroviny, které jsou samy o sobě dobré, ale dohromady nefungují. Chuťově je to roztříštěné a nesourodé. Druhý chod, konfitovaná vepřová líčka na staročeském koření s houbovým ragú a bramborovým pyré, prvotní rozpačitý dojem malinko napravují, nicméně do nějakého exkluzivního zážitku je i v tomto případě daleko. Celek je nevýrazný a nezapamatovatelný. Pošírovaná hruška na bílém víně se sorbetem z černého rybízu a vanilkovým krémem je to samé v bleděmodrém. Navíc je poměrně tuhá, a tak zápas s ní jen za pomoci dezertní vidličky a lžičky vypadá chvílemi jako vystřižený z kabaretního představení. Nemohu si pomoci, ale restaurace mě nepřesvědčila, že by si zasloužila gastronomickou certifikaci vyšší kvality.