2 fotky

Restaurace Bugatti

Podnik nepřijímá online rezervace

Zkuste jim zavolat nebo se podívejte na podobné podniky s online rezervací.

Hodnocení Restaurace Bugatti

  • Celkem:
  • Jídlo: 3
  • Personál: 3
  • Prostředí: 3

Restaurant Bugatti je součástí brněnského hotelu Slovan, který se nachází nedaleko centra města. Jak už sám název napovídá, interiér je stylizován v duchu světoznámé automobilové značky a s lítostí je nutno podotknout, že své nejlepší dny má restaurant již dávno za sebou. Odráží se to nejen na klientele, složené z hotelových hostů v teplákách, ale i na lacině působící výzdobě, umělými květinami na stolech počínaje, spartánskými dekoracemi a neladně působícím sestěhováním stolů konče. Kdysi dominanta restaurace - bílý klavír, na němž Jaroslav Ježek zkomponoval slavnou píseň Tmavomodrý svět - je dnes již odsunut do předsálí a zapomenut. Obsluha je milá, usměvavá a snaživá, ale nejeden prohřešek a chybička kazí celkový dojem profesionality. V rámci gastronomického festivalu „Czech specials“ je předem dané menu, takže z lístku vybírám jen víno. Nutno hned zkraje podotknou, že vinný lístek je poměrně nepřehledný a to samé se dá říci i o nabídce jídel, kde se jednotlivé položky utápí v čtyřjazyčném překladu. Po dlouhém váhání vybírám americký Cabernet Sauvignon, ročník 2009 z vinařství Gallo Family Vineyards. Přestože většina vín z Kalifornie rozhodně není špatná, v tomto případě to tak docela neplatí. Víno je až příliš jednoduché, výrazně sladké a chybí mu pevnější kostra. Sklenice spíše na dezertní víno pak celkový negativní dojem ještě umocňuje. Jako předkrm je servírováno carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a rukolou. Oceňuji kvalitní suroviny, které jsou samy o sobě dobré, ale dohromady nefungují. Chuťově je to roztříštěné a nesourodé. Druhý chod, konfitovaná vepřová líčka na staročeském koření s houbovým ragú a bramborovým pyré, prvotní rozpačitý dojem malinko napravují, nicméně do nějakého exkluzivního zážitku je i v tomto případě daleko. Celek je nevýrazný a nezapamatovatelný. Pošírovaná hruška na bílém víně se sorbetem z černého rybízu a vanilkovým krémem je to samé v bleděmodrém. Navíc je poměrně tuhá, a tak zápas s ní jen za pomoci dezertní vidličky a lžičky vypadá chvílemi jako vystřižený z kabaretního představení. Nemohu si pomoci, ale restaurace mě nepřesvědčila, že by si zasloužila gastronomickou certifikaci vyšší kvality.

  • Restaurace Bugatti
  • Restaurace Bugatti
  • Restaurace Bugatti
  • Celkem:
  • Jídlo: 4
  • Personál: 4
  • Prostředí: 2

Tříchodové menu bylo opravdu výborné, číšník milý a snaživý, jen to prostředí za moc nestálo - židle a paravány asi z počátku 90. let, v celé restauraci ani živáček a jediné, co nás tam přilákalo, byl klavír, na kterém Jaroslav Ježek složil svůj Tmavomodrý svět. Škoda - v jiném prostředí by mi tohle jídlo určitě chutnalo ještě víc. Personálu ale dávám za výbornou.

  • Stránka:
  • 1

Nahlásit chybu

Nesedí zde některé informace? Napište nám.

Děkujeme

Děkujeme za nahlášení chyby. Co nejdříve se ji pokusíme opravit.

Zavolat do podniku

Telefonní číslo neexistuje

Otevírací doba

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace