Nastavení cookies

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou při vaší návštěvě webových stránek Restu těmito stránkami anebo stránkami našich partnerů zasílány a ukládány do vašeho prohlížeče.

Tyto cookies jsou nutné pro zajištění základní funkčnosti webových stránek, k jejich zabezpečení a umožňují si zapamatovat vámi vybrané nastavení webových stránek
Tyto cookies nám pomáhají pochopit, jak naše webové stránky používáte, a tím zlepšit výkon stránek a přizpůsobit je vašim potřebám
Tyto cookies nám umožňují sledovat návštěvníky našich webových stránek a lépe přizpůsobit naši reklamu vašim zájmům
2 fotky
Na mapě

Informace Restaurace Böhmerwald

Provoz nekuřácké restaurace s nabídkou české, evropské a italské kuchyně. V nabídce naleznete mořské speciality, salátový bufet, zákusky, alkoholické a nealkoholické nápoje, vína. Celková kapacita restaurace je 60 míst. K dispozici je bar, terasa pro 50 osob, pro kuřáky je vyhrazena zimní zahrada.

Zobrazit více

Nejnovější hodnocení

  • Celkem:
  • Jídlo: 3
  • Personál: 3
  • Prostředí: 3

Osobně snad neznám křiklavější případ promarněných příležitostí než je Železná Ruda. Vůkol krásná šumavská příroda, velmi dobré podmínky na lyžování, hodně pěkných běžkařských tras a tipů na letní túry či jízdu na kole jakbysmet. Čistý vzduch, zurčení horských bystřin. I do Německa to je jako by kamenem dohodil, tedy tu máme na dosah i bavorské turistické atrakce, jež vůbec nejsou bez zajímavosti. A uprostřed toho trpí omšelé a zanedbané městečko Železná Ruda, kde narazit na trhovce v pochybných staveních či na červenou lucernu není problém. Tak se snadno stane, že se mezi slepými jednooký stane králem. Penzion Böhmerwald připomínající spíše menší hotel byl kdysi přestavěn z panelákové bytovky. Snaha tehdy rozhodně nechyběla a zažijete zde také určitou historickou hotelovou profesionalitu. Člověk vstupuje do jiné doby a retro zde začíná na návštěvníka dýchat čím dál tím silněji s tím, jak postupuje do hloubi podniku. Interiér je mírně přeplácaný, nesourodý, jekor na podlaze už dávno vyšel z módy a vůbec zásah architekta by podniku jen prospěl. Ve stejném duchu se nese významná část toho ostatního. Pokud bych bez rozpaků označil podnik jako slušný, tak obsluhu bych označil výrazem dobrá. Spolehlivě se vás zeptá, co si objednáte a stejně spolehlivě vám pak objednávku donese. O nějakém vřelém vztahu k návštěvníkům bych nehovořil. Připomíná mi to některé modelky, jež vypadají na předváděcím molu skvěle, ale tváří se naprosto neutrálně až znuděně. Asi tušíte, že něco podobného napíšu o jídle. Nemýlíte se. Na některých porcích je příliš vidět, že jsou ohřívané. Na druhou stranu, tento podivný dojem trvá jen do doby, kdy člověk ochutná – maso je tu velmi dobře připravené a mnohdy vizuálně unylé porce chutnají velmi dobře. Dobře, dávat jakousi bešamelovou omáčku k huse s knedlíky a zelím je podivný zvyk; asi jim došel omastek. Na druhou stranu líčka, jež vypadají jako včerejší a strávníka ke skvělému zážitku nadbytečně nevyzívají, chutnají skvěle – maso se v ústech rozplývá, radost pro chuťové pohárky. Pizzu tady dělají s velmi tenkým těstem a člověk takové objednávky rozhodně nelituje. Tedy i kuchyni by prospěl omlazující proces, byť sama nemá v důsledku vážné nedostatky. A kam tedy příště za jídlem? Já nevím, snad zase do Böhmerwaldu, není to zázrak, ale je to taková klidná jistota.

Všechna hodnocení

Nahlásit chybu

Nesedí zde některé informace? Napište nám.

Děkujeme

Děkujeme za nahlášení chyby. Co nejdříve se ji pokusíme opravit.

Zavolat do podniku

Nemohli jste se do podniku dovolat?

Nahlásit nefunkční číslo

Otevírací doba

Nyní otevřeno