Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
přidat do oblíbených
Hodnocení 94 % hodnoceno 244x 100 0

Nebo se podívejte na podobné podniky

Restaurace MASA BUKA

Středomořské klima umožňuje pěstování mnoha zemědělských plodin, takže si Řekové potrpí na čerstvé ingredience. Nejcharakterističtější a nejstarší přísadou je olivový olej, který je obsažen téměř v každém jídle. Dále se hojně používají olivy (nejznámější jsou černé olivy z města Kalamata), rajčata, papriky, lilky, cukety, cibule, brambory, zelené fazole. Koření s celou řadou bylinek, asi nejtypičtějšími jsou oregano, tymián, rozmarýn, bobkový list, skořice, nové koření a máta.

Naším cílem je, abyste v řecké taverně MASA BUKA ochutnali kousek Řecka. Kromě autentických řeckých domácích pokrmů se budeme snažit vytvořit i pravou řeckou atmosféru a to nejen řeckou hudbou... A proč název taverny MASA BUKA a co to vlastně znamená? Když se v Řecku Řek dobře nají, tak lidově řekne: „ … to byla ale masa buka.“ Což znamená, že jste dobře a plně najedeni. Toto slovní spojení pochází ze slovíček Masao – žvýkám a Bukosa – přecpal jsem se (zaplnil).

Šéfkuchař  a majitel taverny MASA BUKA se jmenuje NIKOS PAPPAS, je rodilý Řek a  jeho předsevzetím je ukázat Vám, jak má vypadat pravá řecká domácí strava a jak je zdravá. Řecká domácí jídla, která vaří, zakládá na čerstvých ingrediencích a značném množství zeleniny, bylinek, koření a na olivovém oleji. Dává si proto velmi záležet na výběru kvalitních surovin. Na saláty a vaření používá zásadně extra panenský olivový olej.

 

Recenze restaurace

Celkově
personál 5
prostředí 5
jídlo 5
Celkově
personál 5
prostředí 5
jídlo 5
Celkově
personál 5
prostředí 5
jídlo 5
Více recenzí

Rezervovat stůl

Je na této stránce chyba? Napište nám

Tuto nabídku právě sleduje lidí.

Pozor, ať nepříjdete o dobrý stůl!

REZERVOVAT MÍSTO