Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
přidat do oblíbených
O této restauraci víme, ale prozatím nesplnila naše kritéria kvality

Do tohoto podniku Vám rezervaci nemůžeme nabídnout.

Pokud si přejete vytvořit rezervaci po telefonu, číslo do restaurace naleznete v úvodu stránky. Také nám můžete poslat vaše tipy na skvělé restaurace.

Nebo se podívejte na podobné podniky

Restaurace Konírna

Výborná česká a staročeská kuchyně, luxusní poloha v centru Prahy a šéfkuchař Martin Slezák oceněný zlatými a stříbrnými medailemi z mezinárodních kuchařských soutěží a olympiád – to jsou hlavní trumfy restaurace Konírna. Ne nadarmo je oblíbeným místem předních českých herců, zpěváků, spisovatelů a dalších umělců. Co byste tu rozhodně měli ochutnat? Kančí kýtu se šípkovou omáčkou a perníkovými knedlíčky.

Konírnu najdete na Maltézském náměstí nedaleko Karlova Mostu, Pražského hradu nebo Lennonovy zdi. Restaurace sídlí v historickém domě z roku 1771, který už dřív sloužil jako zájezdní hostinec. V prostorách dnešní brasserie byla stáj pro rytířské koně, odtud název restaurace.

Kuchyni vévodí tradiční recepty našich babiček, nechybí ale ani netradiční a moderní úpravy známých pokrmů. Inspiraci kuchařský tým čerpá z významných historických kuchařek, jedna je až z roku 1891 a klidně si ji tu můžete prohlédnout. Základem všech pokrmů jsou prvotřídní čerstvé suroviny. Zeleninu dováží z Mělnicka, zvěřinu z křivoklátských lesů a ryby z Třeboně.

Konírna se může pochlubit interiérem z dílny známého českého designéra Miloše Machače, který šikovně kombinuje historické a moderní prvky. Hlavním tématem jsou koně, na stěnách visí chomouty, podkovy a spousta dalších dekorací. Pohodovou atmosféru dokresluje i akvárko s rybkami. V létě můžete posedět na příjemné terase s výhledem na Maltézské náměstí.

Je na této stránce chyba? Napište nám