Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
přidat do oblíbených
Hodnocení ? 100 0

Nebo se podívejte na podobné podniky

Klášterní taverna u Benediktinů

Poctivá česká kuchyně, pizza, pasta, grill s velkou letní zahrádkou pod kaštany, výčep a 8 výčepních kohoutů pro vybraná piva z 300 pivovarů z ČR z chlazeného proskleného pivního boxu, připravena je vinotéka pro nákup vína s sebou, italská káva carraro, italská točená zmrzlina připravovaná na špičkovém italském stroji značky carpigiani.

Recenze restaurace

Celkově
personál 5
prostředí 4
jídlo 5
Celkově
personál 5
prostředí 5
jídlo 5
RÁJ I V NEČASE. Když mám chuť cestovat a dopřát si výlet, neexistuje počasí, které by moje odhodlání nahlodalo. Fandím knihám a tak se nedivte, že jsem se za nimi v listopadovém čase rozjela do kláštera v Rajhradě, kde sídlí Památník písemnictví na Moravě. Abych Vás, kdo se divíte, proč to zmiňuji právě v rámci recenze RESTU, dlouho nemátla, přiznám se, že jsem celou svou pozornost věnovala výstavě Víno a knihy. Tato expozice Vás bude bavit a ukáže Vám překvapivá spojení, mimo jiné to, že tiskařský lis vznikl z lisu vinařského, řádky najdete jak na vinici, tak v knihách, že sudy v minulosti sloužily k přepravě vína i knih. Tato vínem inspirovaná výstava potrvá až do konce února 2017 a navštívit ji můžete každý den s výjimkou pondělí. Věřím, že po jejím shlédnutí zatoužíte pokračovat ve studiu a teorii zkombinovat s praxí. V areálu kláštera prozkoumejte renovovanou tavernu, kde fandí kvalitnímu vínku. Já byla nadšena, ke studiu jídelníčku mi nabídli svěží a jiskřivou svatomartinskou Večerku. Protože byl pátek, neodolala jsem postnímu, tj. bezmasému předkrmu, vyhrál to gratinovaný kozí sýr se salátem s červenou řepou – delikatesa. Ani u hlavního jídla jsem nepostrádala maso, ale to hlavně proto, že špagety á la aglio olio e pepperoncino miluju a soudím je dost přísně. Mému vkusu naprosto vyhovovala kvalita čerstvých těstovin i protichřipkový charakter jejich úpravy. Chválím do kuchyně a šikovné obsluze děkuji za pomoc při volbě červeného italského vína. Na druhé straně – klasický řízeček s bramborovou kaší u mého spolustolovníka – byl též veleben. Oba dezerty – čokoládový dort i jablkový závin – a servírovaná káva hodnotím také pozitivně, byl na ně pěkný pohled a chutnaly. Radostný zážitek z návštěvy taverny bude určitě vhodné brzy zopakovat! Mrzí mne, že nebudu na akci 24.11., kdy budou hosté tvořit aktuální podobu vinného lístku. Kdo pro návštěvu klášterní benediktinské taverny potřebuje jinou záminku, než literární, ať zváží fakt, že Benedikt, jeden z patronů Evropy, má svátek v listopadu. Pozor – je nutné dodat, že jen tehdy, mluvím-li o českém kalendáři. Na Slovensku nositelé tohoto jména slaví jmeniny v březnu a v katolickém církevním kalendáři najdete hned tři možná data pro oslavu toho, kdo byl požehnán (benedictus) – únor, květen a červenec. Co z toho plyne? – kreativně slavme život co nejčastěji, z pátků si dělejme svátky! Na závěr drobné upozornění pro hráče karetních her - platba je zatím možná jen ve formě cash, případně za použití stravenek, ale na platebním terminálu se už prý pracuje.
Klášterní taverna u Benediktinů Klášterní taverna u Benediktinů Klášterní taverna u Benediktinů Klášterní taverna u Benediktinů Klášterní taverna u Benediktinů Klášterní taverna u Benediktinů Klášterní taverna u Benediktinů Klášterní taverna u Benediktinů Klášterní taverna u Benediktinů Klášterní taverna u Benediktinů
Více recenzí

Rezervovat stůl

Je na této stránce chyba? Napište nám

Tuto nabídku právě sleduje lidí.

Pozor, ať nepříjdete o dobrý stůl!

REZERVOVAT MÍSTO