Vánoce

Držíte v ruce paličku a ne a ne toho zeleného chudáka ve vaně praštit? Užijte si vánoční atmosféru bez stresu! Zahoďte zástěru, paličku i vařečku a vyrazte na vánoční menu do restaurace. Zvěstujeme vám tipy, kde si vychutnáte prvotřídní štědrovečerní večeři.

40 výsledků

1 380 Kč /menu
Vánoční menu

Augustine Restaurant

Vánoční menu

24. 12. 2016 - 26. 12. 2016

Amuse Bouche

Angel’s Cocktail ‘Baculum’

Srnčí terina | jeřabiny | kdoule | perníková drobenka Venison terrine | rowan berry | quince | gingerbread crumbs                 

Domaine de la Janasse, Côtes du Rhône Tradition AOC, France, 2013

Fumet z Halibuta | Kataifi | šafrán | fenykl

Vinařství pod zámkem, Hibernal, Moravia, Czech, 2012

Kachna | pomerančové pyre | badyán | mrkev | omáčka ze svařeného vína | kroketa 

Château Lanessan, Haut-Médoc, France, 2008

Krém z Blonde čokolády Valrhona 32% | čokoládový perník | praliné zmrzlina | pečené hrušky

Vinařství pod zámkem, Frankovka, Moravia, Czech, 2011

Vinné párování: 780 Kč

Štědrovečerní večeře

Výběr tradiční vánoční gastronomie plné typických specialit v doprovodu živé vánoční hudby a dokonalého servisu.


Studené pokrmy

Krevetový koktejl s avokádem

Sushi a sashimi se sójovou omáčkou a marinovaným zázvorem

Čerstvé ústřice podávané na ledu

Tuňákové a lososové carpaccio s keta kaviárem a křepelčím vajíčkem

Játrová paštika s fíkovou marmeládou

Roastebeef s remuládou a nakládanou zeleninou

Parmská šunka s medovým melounem

Výběr uzených ryb s křenem

Insalata tricolore


Saláty

Český bramborový salát

Caesar salát s tandoori kuřetem a parmesánem

Salát Waldorf s vlašskými ořechy

Salát Nicoise s tuňákem

Grilovaná zelenina

Výběr listových salátů a čerstvá zelenina


Polévky

Vánoční rybí polévka

Kuřecí consommé s játrovými knedlíčky a zeleninou


Gril

Pečená šunka s medem, křenem a nakládanou zeleninou

Dančí kýta s rozmarýnem

Celá pečená krůta s vánoční nádivkou

Hovězí roštěnec

Vepřová panenka se slaninou

Výběr šerstvých ryb z grilu

Restované krevety s teriyaki omáčkou


Teplé pokrmy

Pečená kachna s červeným zelím

Kančí ragú se švestkovou omáčkou

Smažený kapr

Výběr knedlíků

Gratinované brambory

Vařená zelenina


Dezerty

Vánoční cukroví

Crème brulée

Profiterolky s pařížským krémem

Salát z exotického ovoce

Výběr mini dezertů

Zmrzlinový bar s ořechy a lesními plody

Čokoládová fontána s ovocnými špízy

Čokoládovo-ořechový nákyp s karamelovou omáčkou

Mezinárodní sýry

Vánoční take away

Vážení hosté,

jak je již v naší restauraci dobrým zvykem i tento rok jsme pro Vás s kuchařským týmem připravili nabídku vánočního take away, abychom Vám pomohli s předvánoční přípravou a zpříjemnili tak nadcházející vánoční svátky.


Nabídka vánočního take away

Marinovaná a zauzená svíčková z lososa v pomerančové kůře a bylinkách 200 g 385 Kč

Domácí jaternice od našeho řezníka 100 g/1 porce 40 Kč

Lehký bramborový salát ochucený limetkou a hrubozrnnou hořčicí 500 g/2 porce 135 Kč

Tradiční bramborový salát s domácí majonézou 500 g/2 porce 135 Kč

Presovaná kachní foie gras terina marinovaná v portském víně 150 g 245 Kč

Tradiční roastbeef z nízkého roštěnce vyzrálé stračeny s remuládou 200 g/2 porce 375 Kč

Jelení paštika s čerstvými brusinkami ve sklenici 250 g 290 Kč

Vinní šneci s řapíkatým celerem a rozinkami ve sklenici 6 ks/1 porce 310 Kč

Variace domácích sušených mas - hovězí šál, vepřové karé a panenka 3 x 100 g 385 Kč

Houbový kuba se sušenými hřiby 1000 g/4 porce 215 Kč

Krémová rybí polévka zahuštěná mlíčím a jikrami s krutony ve sklenici 750 ml / 3 porce 285 Kč

Filet z candáta ochucený citrónovým pepřem (bez kostí) 200 g/1 porce 170 Kč

Kapří filet, neobalený 200 g/1 porce 95 Kč

Štrasburská kachní roláda našeho šéfkuchaře 2000 g/8 porcí 1 195 Kč

Obalený telecí řízek 150 g/1 porce 155 Kč

Kazeta luxusního vánočního cukroví 500 g 450 Kč

Kazeta luxusního vánočního cukroví 1000 g 855 Kč

Tradiční vánočka s praženými mandlemi 1 ks / 750 g 215 Kč

Vánoční nugátový tunel 1000 g / 8 porcí 795 Kč

Vánoční šneci

Kalina cuisine & vins

Vánoční šneci

24. 12. 2016 (12:00 - 15:00)

Amuse-bouche – vánoční kuba

Hovězí consommé se šneky 210,-Kč

Čerstvá ústřice s Mignonette omáčkou 170,-Kč

Šneci po burgundsku půl tuctu 195,-Kč/tucet 390,-Kč

Šneci v listovém těstě s béarnskou omáčkou 390,-Kč

Káva a vanilkové rohlíčky

1 500 Kč /menu
Vánoční menu

Předkrm

Šneci s bylinkovým máslem a houbovou espumou

Polévka

Tradiční rybí polevka se smaženou cizrnou

Hlavní chod

Pošírovaný candát s čočkou, tuřínem a lanýžovou grenaille

Dezert

Babà Napoletano s citrónovým krémem a zmrzlinou z jehličí

1 950 Kč /menu
Vánoční menu

Aromi

Vánoční menu

24. 12. 2016 (12:00 - 22:00)

Amuse bouche 

Carpaccio z mušlí Svatého Jakuba s lanýžem a celerovým salátem 

Silný vývar z kachny s kachními tortellonami a zauzenou červenou cibulkou 

Spaghetti ze syrového tuňáka s bagna couda omáčkou a pistáciemi 

Chianina steak s krevetou v tempuře, šafránovo-bramborovou kaší a omáčkou z pečeného česneku 

Karamelizovaná Babá s jedlými kaštany a lesním ovocem

Vánoční menu

La Bottega Bistroteka

Vánoční menu

21. 12. 2016 - 27. 12. 2016 (10:00 - 22:00)

Starter 

Artyčoky alla Romana se špenátem a bylinkovou strouhankou 245,- 

Main 

Hovězí jazyk „Bollito Misto“ 395,- 

Telecí kotleta alla Milanese s bramborovým salátem 465,- 

Vánoční menu

Kubánská restaurace La Bodeguita del Medio pro vás připravila na Štedrý den speciální menu. Čerstvé ústřice, zapečení šneci v bylinkovém másle s česnekem, candát s dýňovým pyré a Beurre Blanc omáčkou, smažený telecí řízek s bramborovým salátem a flambované jahody s krémem chantilly.

1 990 Kč /menu
Vánoční menu

CottoCrudo

Vánoční menu

25. 12. 2016 - 26. 12. 2016 (12:00 - 22:30)

Pro sváteční vánoční dny jsme v CottoCrudo připravili speciální menu, které budete moci ochutnat během oběda i večeře

MENU

Předkrmy

Marinované krevety s brandade z tresky, kompotem z Amalfi citrónů a vitello tonnato omáčkou

Polévka z topinamburu s variací telecího, marinovanými houbami a koriandrovým olejem

Hlavní chody

Pečený krocan s nádivkou, karamelizovanými kaštany, zimním zeleninovým casserole a brusinkovou omáčkou

Tradiční smažený třeboňský kapr s ratte bramborovým salátem a domácí nakládanou zeleninou

Dezerty

Mont Blanc 

Vanilkové parfait s mandlovým meringue, krémem z kandovaných kaštanů rumovým ananasem a zmrzlinou z Carribean Grand Cru mléčné čokolády

Káva nebo čaj, vánoční cukroví

Možnost přiobjednat vinné párování za 990 Kč

2 350 Kč /menu
Vánoční menu

Amuse bouche

Pěna z foie gras s křepelčím vajíčkem a uzenými kachními prsíčky

Předkrm

Lehce zauzené mušle sv. Jakuba s koprovou emulzí, zeleným jablkem, okurkou a kaviárem z lososovitého pstruha

Hlavní chod ryba

Grilovaný candát se špaldovým risottem, pórkovým conftem a créme fraiche omáčkou s estragonem

Hlavní chod maso

Dušená telecí líčka s pečeným topinamburem, růžičkovou kapustou a šťávou z černých lanýžů

Dezert

Čokoládové tartelette s maracujovým Crème brûlée a zmrzlinou ze slaného karamelu

2 350 Kč /menu
Vánoční vegetariánské menu

Amuse bouche

Uzené liči s avokádem

Předkrm

Opečený salát little gem s drezinkem z černých lanýžů a mangem

1. hlavní chod

Špaldové risotto s pórkovým conftem a restovanými lesními houbami

2. hlavní chod

Pečený topinambur s pošírovaným bio vajíčkem a růžičkovou kapustou

Dezert

Čokoládové tartelette s maracujovým Crème brûléea zmrzlinou ze slaného karamelu

1 350 Kč /menu
Vánoční čtyřchodové menu

Restaurace Le Grill

Vánoční čtyřchodové menu

24. 12. 2016 - 26. 12. 2016 (12:00 - 21:30)

Dopřejte si sváteční rodinný oběd či večeři v podání luxusní gastronomie.

Amuse Bouche

Obalovaná treska v pivní tempuře | pěna z bramborového salátu

Předkrm 

Domácí zvěřinová paštika | brusinkové želé | brioška | lískové oříšky | šalvěj

Polévka

Krémová rybí polévka | šafránová pěna | tygří kreveta | tomatová marmeláda 

Hlavní pokrm 

Pečené krůtí prso | vánoční nádivka | restovaná kořenová zelenina | javorový sirup | růžičková kapusta

Možná varianta

Pečená pražma královská | bramborové pyré | mladá zeleninka | citrónové máslo

Dezert

Vánoční medový nugát | čokoládový sponge | marcipánová zmrzlina

850 Kč /menu
Vánoční menu

Polévka

tradiční vánoční veluté, chlebové krutony, libečkový olej 115,- 

Pasta

Bucatini s krevetami a rajčaty pienollo 265,- 

Hlavní chod

Mořský vlk, karamelizovaná kořenová zeleninka, řepový chips, kroupy 425,- 

Dezert

Panettone, čokoláda, marsala sabayone 105,-

1 920 Kč
Vánoční menu

Casserol

Vánoční menu

24. 12. 2016 (17:00 - 23:00)

Jemná paštika z telecích jater s bylinkami, cibulová marmeláda, opečená máslová buchtička

1 dl Chardonnay pozdní sběr barrique - Moravíno

Tradiční rybí polévka s uzeným sumcem a česnekovou tyčinkou

1dl Pinot Gris pozdní sběr - Reisten

Gratinované filety z candáta se salátem ze sladkých brambor a konfitovaným fenyklem

1dl Riesling Pozdní sběr - Reisten

Zapečené jelení ragú na červeném víně s noky

1dl Rulandské modré Výběr z hroznů - Sedlák

Šlehaná žloutková pěna s ovocem

1dl Šaler bílý - Špalek

+překvapení na závěr
1 780 Kč /menu
Vánoční menu

Artista Restaurace

Vánoční menu

24. 12. 2016 (12:00 - 21:00)

AMUSE BOUCHE

Bliny | Osetra a Keta lososový kaviár | zakysaná smetana


PŘEDKRM

Terina z kachních Foie Gras a Stročku | kumquat | brioška


POLÉVKA

Polévka z pečené dýně | kaštany


PRVNÍ CHOD

Filet z Mořského Ďasa | grapefruitové rizoto | fenykl | šafránová omáčka


DRUHÝ CHOD

Supreme z pečené kachny | omáčka ze zázvoru a pomerančové kůry | růžičková kapusta |sladké gratinované brambory


DEZERT

V Marsale pošírovaná hruška | máslovo-karamelová omáčka | Jogurtová zmrzlina


Vánoční menu 2016

Chateau St. Havel

Vánoční menu 2016

23. 12. 2016 - 31. 12. 2016 (11:00 - 23:00)

Předkrmy

Marinované kapří hranolky s bramborovým škubánkem, zeleninovým tataráčkem a dipem z limet 189,-

Šnečí ragú s cizrnou v tomatové omáčce s bylinkovým toustem a bramborovou slámou 249,-

Hovězí roastbeef s ciabattou, domácí tatarskou omáčkou, smaženou cibulkou, dubovým salátem a pečeným vejcem 255,-

Polévky

Rybí krém s bylinkovými krutony 90,-

Hovězí vývar s konfitem z oháňky a kořenovou zeleninou 95,-

Hlavní chody

Smažený kapr s tradičním bramborovým salátem a pečenou limetou 295,-

Variace pečeného candáta s lososem s krémem z červené čočky, špenátovým suflé a smržovou omáčkou 355,-

Pomalu pečené krůtí prso se smotkem vinné klobásy, houbovým Kubou, marinovanými pečenými šalotkami a slaninovou omáčkou 285,-

Pečené králičí stehno se smaženým bůčkem, plackou z červeného zelí, cibulovým pyré zeleninovou omáčkou 315,-

Smažená kančí kýta s pažitkovým pyré, česnekovou espumou a okurkovým želé 325,-

Dezert

Marinovaný fík v koňaku se skořicovou pěnou na perníku a karamelovou omáčkou

Baileys moka tyčinka s pomerančovou omáčkou a makronkou

Variace zámeckého cukroví 95,-

Dalmátské vánoční menu

Luka Lu

Dalmátské vánoční menu

24. 12. 2016 - 25. 12. 2016

Restaurace Luka Lu na Malé Straně pro vás připravila mimořádné dalmátské vánoční menu. Jadranská rybí polévka, černé sépiové risotto, dalmátský pršut a pečené papriky, salát s mořskými plody, pražma na grilu s mangoldem a bramborem, telecí roláda, plněné kalamáry, telecí pečené pod sačem, jablko s ořechovou náplní a zmrzlinou a čokoládový dort.

1 190 Kč /menu
Vánoční menu

Christmas Menu

Krůtí paštika, dýňové a jablečné pyré 295,-

Ravioly plněné lanýžovým krémem, omáčka z bílého zelí a trhaná mozzarella 365,-

Grilovaný halibut, pyré z černého kořene, fava fazole a omáčka z granátového jablka 495,-

Teplý kaštanový koláč s klementinkami 165,-

Cena menu –  1190,-

1 450 Kč /menu
Vánoční menu

Hergetova Cihelna

Vánoční menu

24. 12. 2016 - 26. 12. 2016

Předkrm

Krémové rybí veloute, račí ocásky, šafrán, křupavá kořenová zelenina a račí olej

nebo

Koktejl z račích ocásků, estragonová majonéza, čekanka, romanesco, nakládaný květák a křen

Hlavní chod

Pečené plněné bažantí prso, kroketa ze stehýnek, kaštanové pyré, kapustičky, kandované višně, jablka a houbová omáčka

Dezert

Hruška pošírovaná ve svařeném víně, vanilková omáčka, meringue, perníková drobenka a lesní ovoce

Vánoční večírky ve Svaté Kláře!

Restaurace Svatá Klára

Vánoční večírky ve Svaté Kláře!

30. 11. 2016 - 30. 12. 2016 (18:00 - 23:30)

Stále jste ještě nesehnali prostor pro uspořádání vánočního večírku pro vaši firmu či přátele? Přijďte zažít něco výjimečného do restaurace Svatá Klára! Náš šéfkuchař vám sestaví menu na míru. Postaráme se o vše a umožníme vám tak prožít vaše slavnostní okamžiky bezstarostně.

2 750 Kč /menu
Vánoce v Ginger a Fred

Amuse Bouche

Pečená červená řepa s kozím sýrem a omáčkou z červené řepy

Předkrm

Galantina z kachny a kachních Foie gras, sušená jablka, pěna z granátových jablek a perníkové pyré

2015 Riesling Trittenheimer Apotheke Alte Reben, Trocken, Blees Ferber, Mosel, Německo

Ryba

V másle a bylinkách pečená treska, petrželové pyré, mořský šnek, pohankové gnocchi a rybí jus s kefírem

2012 Savigny-Les Beaune, Domaine du Prieuré, Bourgogne, Francie

Maso

Steak z jelena v bylinkové krustě, uzené květákové pyré, fermentovaný květák, zvěřinová klobása a jus s jalovcem

2007 Châteauneuf du Pape „ La Tour du Lion“ Domaine Tour Saint-Michel, Vallé du Rhone, Francie

Sýry

Variace sýrů s domácí marmeládou a ořechy

2011 El Vinculo Crianza, Gruppo Pesquera, La Mancha, Španělsko

Dezert

Gratinované tropické ovoce s krémem sabayone, kokosovou pěnou a mandarinkovým sorbetem

2014 Moscato D´Asti, Black edition, Enrico Serafino, Piemonte, Itálie

Šneci na Malé Straně

ADA Restaurant

Šneci na Malé Straně

24. 12. 2016 (12:00 - 15:30)

Vánoční šneci

Polévka 
Šnečí polévka s černým kořenem a bylinkovými noky  120 Kč 

Hlavní chod 
Šneci s lanýžem a smetanou  210 Kč 
Šnečí terinka s kaviárem a hruškovým chutney  240 Kč 
Šneci po Burgundsku s batátovým chipsem  190 Kč 

Dezert 
Vánoční kaštanové Creme Brulée s lesním ovocem 130 Kč 

1 490 Kč /menu
Vánoční menu v ADA Restaurant

ADA Restaurant

Vánoční menu v ADA Restaurant

25. 12. 2016 - 27. 12. 2016

Terinka z foie gras s fíkovým chutney a pralinkou

Kreveta v tempuře se salátem z mořských řas a wasabi pěnou 

Consommé z kapouna s lanýžovými noky  

Jehněčí hřebínek s dýňovým pyré, liškami a omáčkou z lesního ovoce  

nebo 

Steak z tuňáka žlutoploutvého s čočkovým rizotem, glazovanou zeleninou a limetkovou omáčkou   

Nugátová paštika s mandlovým mousse a jahodovým kaviárem     

490 Kč /menu
Vánoční nabídka 2016

Vánoční večeře masová varianta

Welcome drink

Sklenka sektu Bohemia brut nebo Vánoční punč

Studený předkrm

Variace mini předkrmů z Pražské šunky

Polévka

Jelení gulášová polévka s hříbky v malém bochníčku chlebu

Teplý předkrm

Malý chilli gulášek s čerstvým křenem a bramboráčkem

Hlavní chod

Masové smažené Frito misto ze třech druhů mas, domácí bramborový salát

Dezert

Tvarohový sněhulák s lesními plody

Káva/ čaj


Vánoční večeře rybí varianta 

Welcome drink

Sklenka sektu Bohemia brut nebo Vánoční punč  

Studený předkrm 

Talíř uzených a marinovaných ryb a mořských plodů na lístkách rukoly s medovým sosem a třešňovými tomaty   

Polévka 

Tradiční vánoční bujabéza z čerstvých ryb a mušlí, parmazánové tyčinky   

Teplý předkrm  

Tygří kreveta v pikantním lůžku ze skleněných nudlí s houbami Shitake   

Hlavní chod 

Rybí smažené Frito misto ze třech druhů čerstvých ryb, domácí bramborový salát 

Dezert 

Tvarohový sněhulák s lesními plody

Káva/ čaj

Vánoční menu

Demínka

Vánoční menu

24. 12. 2016 - 26. 12. 2016

Rybí polévka se zeleninkou julienne a krutóny 50,- Kč

Houbový Kuba 80,- Kč

Vinná klobása 99,- Kč

6/12 ks Šneci po Burgundsku 140,- Kč / 260,- Kč

Třeboňský kapr po mlynářsku s domácím bramborovým salátem 220,- Kč

Smažený třeboňský kapr s domácím bramborovým salátem 220,- Kč

Telecí řízek s domácím bramborovým salátem 245,- Kč

Jablka v županu na karamelové omáčce 75,- Kč

Luxusní 5 chodové menu

Sarah Bernhardt

Luxusní 5 chodové menu

24. 12. 2016 - 25. 12. 2016

Krásná secesní restaurace Sarah Bernhardt ve slavném hotelu Paříž pro vás připravila na Vánoce luxusní 5 chodové menu. Zvěřinová terinka, telecí consommé se sýrovými noky, variace rybích předkrmů, roláda z krůty s kaštanovou nádivkou a bramborovým koláčem nebo filet z candáta v papilotě s kubou, konfitovanou řepou a koprovo citrónovou omáčkou a švestkový puding se šódo. V ceně sklenka šampaňského, káva, čaj a portské nebo koňak.

Adventní menu

Prominent

Adventní menu

1. 12. 2016 - 22. 12. 2016

Dopřejte si sváteční chvíle plné pohody a odpočinku v příjemném prostředí naší restaurace Prominent. Šéfkuchař Josef Dufek si Vás dovoluje pozvat k ochutnávce našeho Adventního  menu.

Adventní pečenáče v pikantní zelenině 120 Kč

Zauzená vepřová panenka s houbovým kubou a pečeným česnekem 180 Kč

Vánoční rybí polévka s máslovým krutonem 90 Kč

Tradiční smažený kapr s bramborovým salátem 290 Kč

Pečená krůtí prsa a rolované stehno s maronovým pyré a domácí nádivkou  360 Kč

Perníkovo-čokoládový řez s punčovou omáčkou a limetkovým sorbetem 90 Kč

1 190 Kč /menu
Štědrovečerní večeře

Štědrovečerní večeře 2016

Amuse bouche - Ústřice Fines de Clairere, barborovo-jahodová žula, pěna z yuzu


Opečený tuňák v sezamové krustě, žele z avokáda, maracuji a šampaňského

Hovězí svíčková a foie gras,gratinované brambory dauphinoise, omáčka z balsamika a bílých lanýžů

Čokoládový fondán Valrhona, malinová pěna s konfitovaným červeným pomerančem

Vánoční šneci

Květnice

Vánoční šneci

19. 12. 2016 - 23. 12. 2016 (11:00 - 23:00)

Pojďte ochutnat šnečí speciality. Čeká Vás nevšední gurmánský zážitek. Vždyť to není tak dávno, kdy se šnečí lahůdky objevovaly na jídelníčku našich předků.

1 250 Kč /menu
Vánoční menu 2016 v Santini Garden

Santini Garden

Vánoční menu 2016 v Santini Garden

23. 12. 2016 - 25. 12. 2016 (11:00 - 23:00)

Pro letošní svátky nabízíme toto originální Vánoční menu, které u nás v restauraci Santini Garden můžete ochutnat mezi 23. až 25. prosincem 2016. Co Vás čeká?

Welcome drink - Kir Royal 

Předkrm - Hovězí tataráček podávaný na toastu s okurkovou omáčkou 

Polévka - Rybí polévka 

Hlavní jídlo - TRADIČNÍ Smažený kapr s bramborovým salátem NEBO Jelení steak s dýňovým pyré a omáčkou z portského vína 

Dezert - Domácí vaječný krém s cantucinami s rumem Diplomatico 

Vánoční hra - tombola v restauraci Rebel Wings

Od pondělí 14.11.2016 rozjíždíme vánoční hru - tombolu.

Budete-li mít konzumaci za minimálně 250,- Kč, obdržíte tiket, který vyplníte a vhodíte do osudí. Výhry jsou velmi hodnotné. Od víkendového pobytu pro 2 osoby v hotelu Harrachovská Hacienda, přes 9 kg vážící šunku až k vánočnímu balení piva Rebel z pivovaru Havlíčkův Brod. Celý seznam cen najdete na našem FB. Tak co, nestojí to za to? Takže hrajte a vyhrajte.

Načíst další