Nastavení cookies

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou při vaší návštěvě webových stránek Restu těmito stránkami anebo stránkami našich partnerů zasílány a ukládány do vašeho prohlížeče.

Tyto cookies jsou nutné pro zajištění základní funkčnosti webových stránek, k jejich zabezpečení a umožňují si zapamatovat vámi vybrané nastavení webových stránek
Tyto cookies nám pomáhají pochopit, jak naše webové stránky používáte, a tím zlepšit výkon stránek a přizpůsobit je vašim potřebám
Tyto cookies nám umožňují sledovat návštěvníky našich webových stránek a lépe přizpůsobit naši reklamu vašim zájmům
23 fotek

Online rezervace

Zarezervute si stůl a získejte až 6 kreditů

  • Datum
  • Čas
  • Osob
Na mapě

Informace BASTION PRAGUE RESTAURANT

Luxusní designová restaurace Bastion vás dostane nejen svou výbornou českou a mezinárodní kuchyní, ale i nádherným výhledem na Vyšehrad, Petřínskou rozhlednu a další historické budovy a kostely. Kvality restaurace potvrzuje i ocenění Czech Gastronomy Awards.

Restaurace se nachází na historickém bastionu, který vznikl ve 14. století při budování hradeb Nového Města panovníkem Karlem IV. Čeká vás tu pestré menu plné čerstvých sezónních surovin. K mání je také víc než 100 druhů vín z českých a zahraničních vinařství. S výběrem toho pravého vám rád pomůže profesionální sommeliér.

Šéfkuchařem Bastionu je Radek Příhonský, který sbíral zkušenosti po celém světě od Itálie přes Londýn až po Jakartu. Francouzské kuchyni se učil ve vyhlášeném podniku La Viegre, který patří mezi 10 nejprestižnějších restaurací v Jihoafrické republice. Na kontě má spoustu ocenění z domácích a mezinárodních soutěží. Pyšní se i čestným uznání Jižní Karolíny.

Zobrazit více

Fotky našich uživatelů

Nejnovější hodnocení

  • Celkem:
  • Jídlo: 3
  • Personál: 2
  • Prostředí: 5

Poslední návštěva oblíbeného podniku byla pro mne bohužel velkým zklamáním. Bastion je restaurace s úžasným geniem loci, do kterého dříve perfektně zapadala i obsluha. V minulosti zde obsluhovali dva číšníci, kteří nebyli jen pouhými nosiči potravin, ale hlavně příjemnými a nevtíravými průvodci večerem. Dovedli nejen po krátkém rozhovoru doporučit to, co vám pak zaručeně chutnalo, ale i zhodnotit vína, správně je napárovat a během servírování jídel ve vhodně zvoleném rytmu zapříst přátelskou (nikoli však familiérní) rozpravu. Při poslední návštěvě, kdy jsem chtěl ohromit oblíbeného zahraničního kolegu nejen výhledem na Prahu, jsme byli oba překvapeni, jak rychle dokázal vyprchat počáteční pocit dokonalosti. Z jídel, kterých má Bastion omezeně, část nebyla k dispozici, stejně jako z vín. O to víc obsluha "tlačila" na objednávku. Po naservírování tataráku s obláčkem dřevěného dýmu v baňce nad masem (krásný efekt) baňku odstranili ještě než doservírovali druhé jídlo a obláček zmizel jako pára nad hrncem aniž docílil kuchařem pečlivě vymyšleného požadovaného efektu. Další chody byly podávány v bílých rukavičkách, ale v poskvrněné košili a dost neohrabaně. Na závěr, kdy chtěl šéf uhradit večeři kartou, bylo mu řečeno, že spropitné raději v hotovosti. Kouzlo bylo nenávratně pryč a já od té doby přemýšlím, kam přesuneme naše schůzky s manželkou a přáteli. Takovou kombinaci místa, výborného a nápaditého jídla a skvělého dua původních číšníků člověk nenachází snadno, a tak jsme měli Bastion rádi. Nevím ale, zda chci za nemalé peníze testovat, zda se kvalita vrátila do starých dobrých kolejí...

Všechna hodnocení

Nahlásit chybu

Nesedí zde některé informace? Napište nám.

Děkujeme

Děkujeme za nahlášení chyby. Co nejdříve se ji pokusíme opravit.

Zavolat do podniku

Nemohli jste se do podniku dovolat?

Nahlásit nefunkční číslo

Otevírací doba